28 juli 2010

kossor på rymmen....

Micke ropade på mig med lite panik i rösten "Pernilla kom snabbt" och jag sprang ner. Ut i trädgården. Genom häcken. Och där stog hon. En gravid kossa var på rymmen. Så hur får man tillbaka en kossa i hagen igen?? Som fått för sig att jaga katten som sprang genom trädgården. Kossan stannade i häcköppningen och spanade in mot trädgården. Jag kom från andra hållet och kossan vände tillbaka mot hagen där Micke väntade med lite gott gräs. När kossan väl var inne väste Micke "Stäng fort som f*n" Sen stog han och pusta ut några minuter. Det här med bondelivet är inte alltid lätt. Och kossor på rymmen kan jag säga känns dubbelt så stora. (Inte för att jag vill vara ohövlig mot en gravid ko, men stor var hon)

27 juli 2010

ta tre....

....betala för två. Rea. Halva reapriset på det.

Ja, tack! säger jag och shoppar loss. Och lite höstnyheter slank det också ner.
Igår blev det effektiv shopping. I kategorin "Mest shopping på två timmar (varav en timme hos frisören)" tror jag att jag står som ensam vinnare. Högst upp på shoppingberget.

25 juli 2010

nån har söndagsångest....

men idag är det Micke...nästa vecka är det jag. Eller?? Kanske kommer det kännas som när man skulle börja skolan igen efter ett långt och härligt sommarlov. Man har en pirrande, förväntansfull känsla i magen. Nya jeans. Ny tröja. Ny ryggsäck (eller numera väska) Nytt pännskrin med nyvässade pennor och ett nytt suddigum i form av en tårta. (kanske också mer hör till skolåldern, men ändå). Man tar stegen mot en värld så känd, men ändå känns den som helt ny.

Vi får se om en vecka...

höstrusk

ligger i sängen. en liten dotter sover brevid. lite febrig. hör reget ösa ner. träden viker sig för vinden. Vart tog sommaren vägen? Är hösten här redan? Då sufar jag väl runt för idéer till höstshoppingen.

22 juli 2010

ibland känner man det på sig...

idag var jag på rätt ställe på exakt rätt tid. Ödet? Kanske det... (Inte för att jag för en gångs skull var i tid till en planerad tid, som ni som känner till tidsoptimisten i mig kanske tror nu. utan för att jag kände att idag skulle jag svänga förbi en kär vän. och precis i den stunden behövde hon en hjälpande hand) Kan inte låta bli att ibland fundera över om tillfälligheterna ibland är lite för bra för att bara bli.

21 juli 2010

bada i regn....

blev idag påmind om hur skönt det var när man var yngre att bada i regn. En varm kväll som denna. Och insåg att jag har blivit en riktig badkruka. Har fortfarande inte tagit årets första dopp i varken sjö eller hav. Trots värmeböljor. Nä, får nog ta mig ett dopp snart. Imorgon kanske. Eller fredag. Om det är någorlunda varmt förstås....

19 juli 2010

en tur till landet....

....på andra sidan Kinneviken, till svärföräldrarnas stuga. Hade med oss pappa på guidad tur. Det blev fika på glasverandan och promenad till bryggan. och tillbaka förstås. Vera åkte sin nya sulky och ville inte kliva ur. Så jag antar att den får fem vällingflaskor av fem möjliga utav Vera. Det är inget dåligt betyg.

18 juli 2010

lite bilder....

....från fredagens besök i Göteborg. Vi promenerade genom Slottsskogen till Botaniska trädgården för att äta lite lunch. Sen tog vi spårvagnen (Vera satt helt förundrad och kikade storögt hela resan) till Lisebetg.



Vera åker kaninresan...och Vera skulle naturligtvis sitta själv...


.....och äta glass själv.......





.....och lärde sig att doppa pommes själv....


....hon vet vad hon vill vår lilla tjej, men är så nöjd med att vara på nya äventyr.






17 juli 2010

är man en prinsessa....

...måste man ju åka kungligt. Vera fick en ny sulky idag. En Brio Spin. Hon vill upp och sitta i den inne hela tiden, så hon verkar nöjd. Ska snart ta den på en premiärtur.






15 juli 2010

regnet det bara öser ner...

....och Micke blir blöt. Han fixar i ladugården där vi ska ha veden. Den andra ramlar snart ihop. Jag håller mig inne och planterar om blommor, rensar en omgång till i garderoben, (har nu en hel sopsäck med kläder som vi nu skickar på nya äventyr) tvättar soffklädseln och fick upp en tavla på väggen. ett infall i allt fixande. Ibland ser man sitt hem med andra ögon. kanske är det sommarljuset. då är det bäst att passa på och fixa. snart är det höstmörkt och i värmeljusens sken tänker man inte så mycket på om soffan har chokladfläckar eller om blommorna har för liten kruka.

dripp dropp....

vi målar dörrar blåa.....sen kom regnet....så nu ska jag städa istället....

14 juli 2010

en smak av bondelivet...

....har vi fått idag när vi rensat i vårt enorma potatisland. Vi har aldrig haft ett potatisland, men vi har inte låtit det stoppa oss. Nej, vi har storsatsat. 30x6 m. Som tur är har vi stor-bonden till hjälp. Så det har körts med sättmaskin och kupats med trakotor. Sen var det ju det här med ogräset...det är ganska mycket att rensa 30x6m potatisland ska jag säga. Och det har varit en varm sommar. Mycket blinningar. ja....många undanflykter har vi haft för att ta tag i ogräset...men så kom stor-bonden. Med energi. Med mat. och så blev det så mycket lättare. 8 armar som bara tjop, tjop, tjop, bort med allt ogräs och fram kom söta potatisplantor i fina rader. Nu är det bara och vänta....snart. snart. får vi äta våra egna potatisar.

13 juli 2010

fika dagen lång...

idag har det fikats ananaspaj och glass i två omgångar. Tycker om att fika i goda vänners sällskap. Snart får jag lämna över fika-stafett-kaffekoppen till Micke, så han och Vera får slåss om kakorna. För nu går det inte att fika utan att hon får smaka. Nu duger inte majskrokar eller rån. nu ska det vara kex. gärna med choklad. Men när de blir kladdiga får mamma dom. tack. tack.

12 juli 2010

väntan....

gjorde en chansning och målade garegeporten. Och vad händer? Det kommer en åskskur. Naturligtvis. Väntan är ibland en underskattad sysselsättning.....

semester

Micke börjar sin semester den här veckan så nu tar vi dagen som den kommer. Det vill säga, åker till färgaffären och köper färg och sen väntar på rätta vädret att måla i. Inte för varmt, inte för kallt, absolut inte regn, heller inga åskskurar.
Så vi väntar väl några dagar till....

10 juli 2010

bättre än bebislukt



många tycker att små bebisar luktar gott och jag håller naturligtvis med. Men jag tycker nog att ett barn som har vart ute en varm sommardag och grävt i jorden luktar snäppet bättre....

9 juli 2010

ett skepp kommer lastat....

....med nappar! Idag har Vera fått en "skattkista" med den bästa skatten hon kan tänka sig. "Tutte" är ett av de ord hon lärt sig först och används flitigt kan jag lova.

svårt att välja......


8 juli 2010

"ta vara på tiden".....

.....säger många som man möter när man säger att man är mammaledig, och nu när det närmar sig slutet på mammaledigheten kan jag ibland fundera på om jag "tagit vara på tiden" och får genast lite ångest. HUR tar man vara på tiden? Drygt ett år har bara flugit iväg, samtidigt som om det känns som en evighet. (Hur var livet innan Vera? Har totalt glömt bort.)

Så istället för att fundera på om jag har tagit vara på tiden väljer jag att spara mammaledigheten med Vera i en alldeles särskild plats i minnet där alla härliga stunder blir som ett collage där vi är glada, solen skiner (även om det är tvåmeter snö), vi skrattar, myser och har roligt med våra goa vänner i ett hav av kaffe och kakor. Och det mina vänner, det är fina minnen!

Visste inte att börja jobba skulle starta denna känslobubblande reaktion, men så är det. Men även om jag njutit mammaledigheten är mycket roligt som väntar, ska bli roligt att möta nya arbetsuppgifter, träffa kära kollegier och förstås att Micke och Vera får mycket tid ihop.

Men först, Några veckor semester för hela familjen. Härligt!

7 juli 2010

jobbångest kan uttrycka sig på många olika sätt....

......t.ex. i garderobsstädning (dels för att jag inser att jag inte kommer ha tid med det när jag börjar jobba och dels för att jag ska kunna fylla på med nya höstkläder).

Sen var det ju det här med garderobsstädning. Man börjar med stor energi och inspiration och ser framför sig hur bra det kommer bli och man sätter gladeligen igång.
Sen drar man ut allt och ska sortera...kaos....ungefär där börjar enegin dala...."slänga? spara? skänka? Sen ska allt in igen, på en mycket genomtänkt plats så man precis vet vart man har den....det går mycket bra till en början. När man tycker att det börjar bli fullt i skåpen och man har ordning på saker så vänder man sig om och ser att det är lika mycket grejer till utspritt över hela golvet som också ska in, VART???? funderar man då (fanns alltså en anledning till att man TRYCKT in allt) då blir man trött, kokar en kopp kaffe och sätter sig här och försöker hitta energin att fortsätta....

5 juli 2010

ett brev på posten

Lite spänannde att beställa kläder på nätet, ibland blir det inte helt bra. Men det här gången blev det full pott. När allt var minst halva priset blev det ju dubbelt så bra!(?)


Kläder till mig från Blingo

söööööta skor till minstingen i familjen





Sommarrea är trevligt! (Men måste nog erkänna att handla inför hösten är snäppet bättre, blir alltid lika sugen på att fylla upp garderoben med nya kläder, lite som skolstart, början på något nytt, men vågar inte riktigt erkänna det nu i sommarvärmen)








3 juli 2010

dagens först dopp....

....blev det när Vera satte sig i poolen med kläderna på. Pappan var sekunden för långsam, men Vera var nöjd. Kan förså att hon ville svalka av sig lite i den här värmen.

2 juli 2010

Bryter trenden genast och lägger in ett inlägg till.
Idag har vi fikat vid Skogshyddan och var naturligtvis tvungna att doppa fötterna i sjön. Vera doppade även magen, lite ofrivilligt, men utan sura miner.

Tredje gången gillt!

Hej!

Pernilla här, gör mitt tredje försök att starta en blogg. Har aldrig kommit längre än ett inlägg tidigare. Men nu..... nu ska jag försöka igen. Välkomna att hänga med.