29 nov. 2011

syskonkärlek??

idag när jag nattade vera låg hon mot magen och somnade som en stock. i magen låg bebisen och puttade på vera. tänk att de är så nära varandra, men ändå långt ifrån. än så länge. vera pratar mycket om bebisen och frågar varje dag när den ska komma ut. ska bli så spännande att se hur det kommer att bli. att få följa en syskonrelation på så nära håll, jag som inte har syskon själv... ja, spännande är rätt ord!

28 nov. 2011

glest....

det är glest mellan inläggen nu...men "det blir så ibland" som vera säger....

i helgen har micke lagt färdigt golvet i allrummet, så nu är det bara lister kvar. måste säga att min man är riktigt händig och gör så FINT! skönt att få ordning och vilken skillnad från innan!! Vera "helpte" sin pappa att lägga golv...hon visade också mig hur man gör när man tapetserar, och hon härmade sin pappa på pricken. de är väldigt observanta de där små godingarna.

idag har vi haft mysigt middagsbesök av kära vänner. jag och vera hade bakat goda pepparkaksmuffins till kaffet. med glasyr. det var riktigt gott! receptet var utan glasyr...men lite glasyr blir ju som grädde på moset!!
vera åt mest glasyr.... Receptet på pepparkaksmuffins hittade jag här på ica. sen gjorde jag en glasyr av 200g philadelphiaost, 1,5 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker som jag bara vispade ihop. mmmmm.....!

21 nov. 2011

slapparmåndag

helgen har vart en hemmar-fixar-helg. jag har röjt i köket och (äntligen) fått ordning i några köksskåp och fått upp en hylla till kokböcker. vera och micke har bakat tekakor.

vera har också skruvat spjälsäng till bebisen. har insett att det är dags att börja förbereda lite... drygt 5 veckor kvar till den är beräknad. inte klokt vad tiden har gått fort, men det märks att det börjar bli trångt där inne.

nu är det dags att förbereda lite för advent också....det är ju faktiskt första advent på söndag. hänger inte riktigt med, med mysigt är det! behövs lite mysigt ljus nu. särskilt på landet. vi har ju tjuvstartat julstämningen med julmusik eller "spela tomteluva" som vera säger. vera har också kommit på det fina med julmust. hon har också köpt en tomte som hon tyckte var fin. den bröt tyvärr foten efter ungefär 10 minuter i vår ägo. micke lagade den med lite lim, men efter det tyckte vera att den ska stå på behörigt avstånd, vet inte om hon tyckte det var lite otäckt... men den ska snart få sällskap av andra tomtekompisar...

14 nov. 2011

dörrar på plats!

renoveringen går framåt. idag har vi hämtat dörrarna till rummen, vi har ju levt utan dörrar på övervåningen ett tag. trots att en av dörrarna är till toaletten, så har den inte vart saknad. tecken på att man är småbarnsförälder?? och är det inte vera som kommer och öppnar dörren så är det katten... men nu sitter det en ny dörr där i alla fal. kanske trevligare för våra gäster om inte annat... ;) vera och jag var med och hämtade dörrarna nu ikväll och hon filosoferade i bilen på väg hem: "vera hälpa pappa sätta upp dörrarna, mamma inte uppe, mamma sitta nere och titta bolibompa" och sen fnissade hon nöjt. blivande arbetsledare det där? men jag fick hjälpa till att skruva dit handtagen sen i alla fall....

vera var mycket nöjd med sin nya dörr och pratade en stund om att sova i sitt rum inatt (hon har inte gjort det i renoveringskaoset) med nya dörren och nya tapeterna...men vid läggdags meddelade hon att hon skulle "sova i mammas och pappas säng" och att "mamma sova veras säng...natti natti...puss puss"...

nu sover dottern och pappan...vi får väl se om de har sparat lite plats till mig...

11 nov. 2011

ultraljud nr 2.

idag 11.11.11 kl.11 var vi på ultraljud för att kolla så att moderkakan inte låg för "entrén" när bebisen ska ut. det gjorde den inte, så det blir ingen nödutgång genom magen (kjejsarsnitt), så det var ju skönt. det var häftigt att se bebisen lite större och läkaren kunde ju visa hur den låg. huvudet ner, rumpan till vänster om naveln och fötterna åt höger som sparkade. så ligger den nog för det mesta, för har känt den där lilla rumpan som trycker ut vid naveln mycket nu det senaste, men då har man ju inte vart säker på vad det är för kroppsdel. sen känner jag de där små fötterna när de trycker ut i sidan. känns att det börjar bli trångt där inne. ja, häftigt är det!

ikväll har jag och mycke haft en mysig kväll på Lundsbrunns kurort. Micke fick massage (som han fick av mig i födelsedagspresent, bättre sent än aldrig...) och sen badade vi. Vera myste med farmor och farfar så länge.

Nu: äter vi och katten salta pinnar. fredagsmys!

6 nov. 2011

höst i stugan

idag har vi haft en mysig dag i stugan. det blev en härlig höstdag med god mat, eld i öppna spisen, lek i höstlöven, äpplekaka och nära och kära runt bordet. underbart!

ikväll var vi i kyrkan och tände ljus och mindes min kära mormor. hon finns med mig ofta i mina tankar men det är fint att få en stund att sitta ner, lyssna på vacker musik och fina ord.

nu: en kopp te i soffan.

3 nov. 2011

party i magen

tror att bebisen har party i magen idag. brukar röja mellan tio och elva på kvällen (ungefär lagom vid läggdags). men nu har den hållt igång hela eftermiddagen och kvällen och känns det som den försöker ta sig ut genom naleln. häftigt att  känna när det kommer en fot eller hand och trycker ut. eller en rumpa som flyttar sig från ena sidan till den andra. tänk att det är en liten person där inne som snart ska komma ut till oss. helt otroligt det där!

2 nov. 2011

hej tomtegubbar!!

känns mer som vi har kommit in i december än november...i alla fall hos familjen bergman. kanske beror på att vera har haft tomteklänning i två dagar och vill bara lyssna på julmusik... det är i och för sig kanske mina jul-gillar-gener som jag har fört vidare... vi tog kort till årets julkort i måndags och efter det har hon inte velat ta av sig den. vera är nöjd, så varför inte?? det passade ju bra också, för vi var på julbutiken på falbygdens ost i måndags, så vera smälta ju in fint i jultemat. vi fikade ostkaka och sen tittade vi på alla tomtar, spännande tyckte vera!! micke var på jobbresa måndag till tisdag så vi åkte till mamma och blev ompysslade. mysigt! passade på att hälsa på morfar också. vera tycker så mycket om sin gamlemorfar. hon var så söt när hon la huvudet mot hans arm och myste en stund.

nu är hon på förskolan och jag "vilar magen och läser tidningen" som vera säger.