31 dec. 2011

minstingen i fam Bergman

hon ville inte vänta till 2012. astrid föddes den 30 december 1.05, på beräknad dag.
hon lurade oss några gånger men när hon väl bestämt sig för att komma gick det snabbt.
vi åkte hem dagen efter till en stolt storasyster.
nu myser vi hela familjen och önskar er

gott nytt år!

23 dec. 2011

från oss alla....

till er alla...



...en riktigt GOD JUL....



...och ett GOTT NYTT ÅR!


kramar
fam. Bergman
den minsta i fam. Bergman ligger fortfarande i magen och vill nog ha julbord imorgon...

20 dec. 2011

uppfostringsmiss

som västgöte är det ju allmänt känt att rabattkuponger skall utnyttjas och "gratis är gott". men detta verkar vi inte ha lyckats framföra till dottern (än). hon fick nämligen förmånen att komma extra till dagis idag och äta julbord. (hon är ju egentligen ledig eftersom micke har semester nu) så mamman och pappan körde henne till dagis idag. vi pratade om med dagisfröken om att det var ju riktigt lyxigt att få komma på julbord (som görs av dagisets egna kock) och dagisfröken sa att "det är så roligt att hon äter så bra och vågar prova att äta det mesta". javisst sa vi!

döm om min förvåning när pappan kommer hem och meddelar vad dottern ätit vid julbordet: jo, 2 skumtomtar. thats it! som sagt var...har lite lite att jobba på där...

men vet inte om det är en liten förkylning som är i antågande...hon somnade 17.15 som en stock...får väl se om hon vaknar senare ikväll eller om hon somnat för natten, vilket i så fall troligtvis resulterar i en tidig morgon... uppdatering: dottern vaknar 19.00 pigg som en lärka. verkar som vi får sällskap till läggdags! skönt att alla i familjen har jullov!


fia: meddelandet är framfört till bebisen, får se vad den bestänmmer sig för! ;)

18 dec. 2011

kontraster....

en har mage som en hylla....den andre kan klämma in sig bakom en stolpe...inga "sympatigravidkilo" här inte!


i helgen har och och micke vart i göteborg med mickes jobb. det var julbord och R.E.A-show på kajskjul 8 igår, mycket trevligt! idag hann vi med liiiiite shopping innan vi åkte hem. tog en sväng förbi gustav adolfs torg och spanade in musikhjälpen i glasburen och fick en kram. helt otroligt vad pengar de samlat in. hörde senare att det blev rekordsummor detta år. underbart!

vera har vart hos mormor och arne. hon bada, fika hos gamlemorfar lars och tittade på tomteparad bl.a. kan säga att det var en nöjd dotter som somnade som en stock strax efter bolibompa ikväll. (mamma: hon somnade INTE på vägen hem...helt otroligt)

nu har vi slagit in de sista julklapparna. mindre än en vecka till julafton... ska bli roligt att få in granen i veckan...vera har väntat i veckor!

14 dec. 2011

tomtenissan- still dressed!

skjutsade precis tomtenissan till dagis igen. det är något med den där tomteklänningen. när hon väl fått på den vill hon inte ta av den! så hon har sovit i den och det var íngen idé att försöka få henne att ta av den i morse. men det är ju bara lucia än gång per år!

13 dec. 2011

13 december - och firande i flera aspekter.

Luciafirande med en söt tomtenissa. med tärnljus. det var två stolta föräldrar som skådade en dotter som dansade loss ordentligt när de mer fartiga låtarna kom igång.



årsdagsfirande...närmare bestämt 9-årsdag. alltså 9 år sedan jag och micke blev ihop. jag var lite rosa (sen jag varit utklädd till rosa pantern på lussefirande) och micke bjöd på thaimat och daimtårta. samma datum för 6 år sedan förlovade vi oss. i parken vid bjertorps slott. ojoj...det känns verkligen som längesen.


NU:  slappa i soffan och klappa magen...får passa på nu, en märklig uppplevelse att känna bebisen sprattla där inne...snart får vi lukta på bebis istället. håller den samma dygnsrytm som nu kommer det vara en kvällspigg bebis. ska bli spännande att se!

12 dec. 2011

klistrar frimärken...

...på årets julkort! snart dags att posta, blev ju inga förra året...men i år har jag fått tummen ur igen...men det är en liten hög med adresser som jag inte hittat...får väl leka lite detektiv.

har nattat ett trotsig tvåochetthalftåring...eller övertrött...men imorgon är det ju luciafirande och har en känsla av att hon behöver vara utvilad. det blir första luciatåget som vera  är med i...förra året hade hon öroninflammation. hon har själv bestämt att hon ska vara tomte. med lykta!

10 dec. 2011

är lite upptagen...

är ju på nobelmiddagen...iförd morgonrock...
måste ju se glittret och klänningarna. jag har haft dålig koll på vad de som fått nobelpriset i år, så det är ju lite spännande att höra mer om dem också.
maten ser ju inte så dum ut heller....för mig som är ständigt hungrig nu för tiden!

ännars idag har vi grejat på andravåningen...fixat och städat. skönt att vara färdiga nu! Inga bilder idag, imorgon kanske...

nä...nu ska jag återvända till tv:n

9 dec. 2011

nu är det klippt....

....ja, veras hår alltså. stackars barn kunde ju knappt se för luggen. men nu fick hennes mamma tummen ur och fick en klipptid. förra gången var det under protest och fick sitta i mitt knä. den här gången visste hon vad det handlade om och hoppade glatt upp i stolen och åsa fick klippa utan protester. det bästa var ju att få ett blått hjärta sprayat i håret. (som höll sig i 5 minuter i regnet, trots luva, men hon var nöjd ändå)

den (nästan helt) obligatoriska fredagstacosen är intagen, NU: godis och På spåret!

8 dec. 2011

här skruvas det!

nu kör vi sista fixandet i allrummet! Vi sågar lister (mest micke), skruvar ihop fotölj och hylla, pyntar med blommor, lampor och fällar, vera hjälper mer än gärna till att skruva. nu börjar det bli färdigt. och så FINT! är så NÖJD! i helgen blir det liste städning och det sista småfixet.

annars står tvättning på schemat. har börjat tvätta bebiskläderna och det börjar sakta men säkert sjunka in nu; att det ska komma en liten filur som passar i de där SMÅ SMÅ kläderna. det är allt lite mental
förberedelse att fixa iordning till bebisen...det gör det i alla fall lite mer verkligt. vera väntar nu. "bebisen kommer snart, en annan dag" och hon meddelar mor- och farföräldrar att "du får komma och titta på min bebis" . vi får väl dock se hur mycket av deras uppmärksamhet som får gå till bebisen istället för henne... men hon har ju bra inställning!

NU: kvällsfika!

7 dec. 2011

den sjunker...

det märks att magen sjunker när jag får ställa mig på tå för att torka av längst in på diskbänken...

1 dec. 2011

julmust i köttbullen!

som den julmustfantast jag är var jag tvungen att prova ett recept med julmustköttbullar idag. (man byter ut mjölken som ströbrödet ska dra i mot julmust och kryddar med kryddnejlika) gjorde en sats med och en utan. måste säga att det var ett "juligt" och gott resultat, även om originalet är snäppet bättre. men som man brukar säga: variation förnöjer. micke var nog mest skeptisk, men de slank ner. vera åt som hejsan. vi åt upp köttbullarna med julmust och frös in orginalköttbullarna, de blir fina till köttbullemackan på uppesittarkvällen! 

julmånaden är här!

och den inleds med en födelsedag, nämligen min mammas och veras "momo".
GRATTIS  fina mamma. och även om du inte fick någon sång av vera i telefonen så ska du veta att hon har slagit in paket till dig här ikväll (min bankdosa i julpapper, men ändå).