27 okt. 2011

intresset har gått i arv....

"vera titta pannan"


sen frukost....

har precis avslutat frukosten. bättre sent än aldrig....

vera startade dagen med att titta på pippi. hon är inne i en ny pippi-period, har vart nicke nyfiken nu ett tag, men nu är det tillbaka till pipp. det var det sista hon utropade igårkväll precis innan hon var på väg att somna och det första hon sa när hon slog upp sina små blå i morse. pippi sen "lälling" (som pappan fixat så snällt innan  han åkte till jobbet, så mamman slipper springa upp, efersom vera nästan alltid har en tenens att vakna när micke precis har åkt) sen sa hon "mamma också titta pippi, mamma inte sova" vet inte vad hon grundade det på.... ;)

nu: lite gomorron sverige
sen: kaffe och pepparkaka

25 okt. 2011

renovering pågår! och vila....

 jag är sjukskriven fram till sista november, alltså tills dess jag ändå skulle gått hem på föräldraledighet. konstigt, men skönt att kunna ta det lugnt. sammandragningarna kommer när jag gör lite för mycket, men de går att vila bort...

Micke renoverar allrummet när det finns möjlghet. kvällar och helger går så fort och ibland prioriteras annat istället. vilket jag tycker är väldigt bra. lagom är bäst och det är ju (tyvärr) ingen som tar jobbet ifrån en. men taket är snart färdigmålat (efter tre strykningar) och det blir sååååå bra! vilket skillnad att få ett ljust tak istället för mörknat furu. lovar lägga ut en bild. idag valde jag tapeter...det är riktig beslutsångest. det kommer bli mycket vitt med taket och trappräcket och nya vita dörrar, så det kändes som det skulle vara bra med lite färg. det är ju inte så mycket vägg eftersom det är snedtak och många dörrar och fönster. men sen ska rummet kännas harmoniskt och skapa en enhet mellan alla rum/hall som ligger i anslutning. ojojoj...säger jag! sen är det ju bra om jag kan slita mig från den gråa nyansen...det kan ju bli lite för mycket...jag och micke försökte bestämma oss igår med hjälp av boråstapeters hemsida....vi hade nästan bestämt oss för en grå(!)....men idag när jag kom in till färgaffären och skulle kolla på den var katalogen utlånad.(kanske någon mening med det) så jag bläddrade igenom en annan boråskatalog och hittade en enfärgad mönstrad som var lite lila-grå. ska blir spännande att se om det blir bra....det känns som den var en bra "sammanfattning" av alla önskemål...men man vet ju inte förän den är uppe...

nu avslappning. sen lunch!

19 okt. 2011

läggdags?

micke är hemma igen efter en natt på jobbresa, och nu hoppas jag på bättre nattsömn i natt. det var bristvara natten som var. vera har vart hostig och vaknat titt som tätt och undrat vart pappa är. hon är van att ligga och knö på honom när hon kommit in till oss på natten, så hennes sömn var inte den bästa. jag fick hämta dockan, napp och välling och vi somnade nog ordentligt vid halv fem. sen vaknade vera vid åtta. så det känns lite som läggdags nu. men den här tiden har bebisen i magen party. men men...jag tar väl min bok och placerar mig i sängen i alla fall!

natti

18 okt. 2011

vila pågår fortfarande

sammandragningarna kommer och går, men de går att vila bort. så mycket vila blir det. men idag hade vi mysigt fikabesök som lyste upp denna annars gråa höstdag. idag kändes det som om hösten kom "på riktigt". jämngrått och alla fina höstlöv har ramlat ner och ÖSregn. men men, det är ju faktiskt slutet av oktober.

ikväll var det föräldramöte på veras förskola. mysigt att få lite mer inblick i veras vardag på förskolan.
nu blir det kvällsmacka och tv.

13 okt. 2011

viloläge

är sjukskriven en vecka för att försöka vila bort sammandragningar. hoppas hoppas att vila hjälper!

11 okt. 2011

åldersdiskriminering??

vi har fruktstund och tittar på nicke nyfiken på vår lediga dag.

i nicke nyfiken finns det med en gammal farbror.
vera undrar: han gammal??
jag svarar: ja, han är en gammal farbror.
vera konstaterar: köpa ny.

9 okt. 2011

redan söndag igen??

vart tar veckorna vägen? den här helgen inleddes med en ledig fredag för micke och vera. sen badade vi hela familjen och sen tacosmys hos familjen holm/johansson. en härlig start på helgen!

i söndags åkte jag och vera och hämtade pappa/morfar vid tåget och hade en dag i lidköping. micke var hemma och spraymålade tak. vitt blev det. lite överallt. taket blev bra, men saneringsarbetet på alla andra ställen blev för stort så han ska inte spraya nån mer gång, nästa omgång blir det pensel.

idag var vi på gudtjänst med veras dagis. barnen sjöng och vera gick in för det ordentligt. det var första gången vera var med i något uppträdande (hon har prickat in öroninflammationer på övriga framträdanden som lucia å så) så jag var osäker på hennes reaktion. men det var inga bekymmer. hon rockade loss och mamman och pappan var sååååå stolta!

nu är det dags för sänggång. börjar tidigt imorgon!

2 okt. 2011

ingen söndagsångest

idag har jag och.vera haft en heldag med mormor/mamma. vi startade på badhuset i lidköping. vera är verkligen en fisk i vattnet, hon stortrivs. hon åkte både stor och lite rutchkana. sen var det fiskarnas tur tyckte vera och såg till att plastfiskarna fick sig en åktur.

sen åkte vi till stugan. stugan har verkligen sin charm så här på hösten också. där ficl vi god mat och äpplepaj. "paj, paj mera paj" sa vera, men åt bara vaniljsåsen. ett par portioner. helnöjd!

hon powernapade 10 minuter i bilen efter badet så hon somnade som en stock halv sju ikväll.

nu ska jag ta kvällsmacka och har en känsla av att jag också somnar tidigt!