27 sep. 2011

vart??

frågan; vart?? svarar jag och micke på ungefär 100 gånger om dagen nu för tiden. vera har ofta perioder med sina favoritord, det har varit t.ex. "vera helpa dig" och  "va?". en ständigt pågående period är "nej" och "vera inte vill". men nu är det alltså frågan "vart?" hon vill ha svar på. och på kvällen när vera ska sova frågar hon vart alla är någonstans; "vart är min mormor nu?" och sen fortsätter det med hela familjen, kompisar och dagisfröknar.... tar ungefär en halvtimme. och det hjälper inte att låtsassova. vissa frågor kräver svar.

19 sep. 2011

planering...

börjar inse att att det närmar sig föräldraledighet igen. eller jag vet inte om jag insett det riktigt än, men rent teoretiskt så är det ju så att det närmar sig. har tänkt att jobba november ut, vilket innebär att jag snart bara har 10 veckor kvar att jobba. och då mina kära vänner är det december. adventsmys. glögg med pepparkakor. snö? konstigt, eller hur??

17 sep. 2011

ibland tycker jag nog att de gaddar ihop sig pappan och dottern...

...som igår.

när jag kom hem från en shoppingtur för ett tag sen och visade micke vad jag hade köpt till vera frågade han: "har inte du en sån där?" jag som alltid varit lite "allergisk" mot medveten matchning av mor och barn  (mellan alla familjemedlemmar egentligen) hävdade bestämt att "nej, någon sån har jag inte". men när jag tog på vera tröjan för första gången igår tittar hon förvånat på mig och frågar "vera låna mammas?". jag får väl bara erkänna mig själv överbevisad och inser att min allergi börjar släppa. så bli inte förvånade om hela familjen snart kommer i matchande träningsoveraller...

projektstart

projet "allrumsrenovering" har nu startat. vera röjer hos mormor och arne och jag och micke har rivit tapeter. garntapeter, med någon slags filtmaterial. vi tackar för lång trogen tjänst, men det kändes som de gjort sitt. nu spacklar micke och jag hamnade här. behöver ju kolla datorn efter inspiration till nya tapeter och golv! ;)

14 sep. 2011

trötta familjen

efter en härlig höstdag med jobb, förskola, mysig fika och hustitt hos fina vänner. (iofs med en mycket trött dotter, men ändå) är det en trött familj som redan slappar i sängen.

nu har vi fått hjälp att bära ut de få möbler som var kvar i allrummet, så nu är det dags att starta "projekt allrumsrenovering". dags att riva härliga garntapeter och måla VITT, hela vårt STORA furutak. ojojoj, det känns som om det kan ta tid det här. men oj vad skönt det ska bli när det är klart.

en trött familjemedlem sover. de återstående två ska titta på "bonde söker fru" och sen sova.

NATTI

12 sep. 2011

unerbara unge!

som ni kanske vet är min man barnsligt förtjust i pannor, solfångare och ja, nästan allt som har med uppvärmning att göra. och nu när hösten är här och vi äntligen (tycker micke i alla fall) får börja elda i vår nya panna så tillbringar han en stund om dagen där inne. vilket vera naturlightvis har koll på. när jag och vera går in till micke i pannrummet för att säga godnatt konstaterar vera:
 "mamma sova vera, pappa leka pannan"

sen somnade "pappas tjej" med nappen i ena handen och en motorcykel i andra.

6 sep. 2011

mys-pys-dag

sovmorgon (skräll på vår lediga dag). lyssnat på bebisen. sovit middag (både mor och dotter) i 2 timmar. gått promenad till brevlådan -dotter, mamman och 2 katter. när pappan kom hem från vimmerby på kvällskvisten blev vera så glad så hon dansade. underbara unge! nu sover dottern och pappan sedan klockan åtta och jag slappar i soffan och klappar på magen.

4 sep. 2011

bonusbild

fångad av en stormvind...


...i brist på "schlagerfläkten" får man ta dammsugaren...

kureringshelg

vi har inte gjort många knop här hemma i helgen. jag har försökt vila bort en förkylning. har gått sådär, har dessutom skickat vidare några baciller till vera. schysst morsa.

men idag blev det en tur till skogen och lite fika på mossen. vera tittade på allt runtomkring och frågade "heter den?" och pekade på skalbaggar, svampar, tallar och granar. riktigt varmt och skönt och inte så mycket otäcka djur som myggor och blinningar. härligt!



1 sep. 2011

ibland säger inte pappan sanningen, men snubblande nära....

....dialog mellan pappan och veras förskollärare när han hämtar en dag:

förskolläraren säger: vera har ganska många jackor och tröjor här så du kan ju ta med dig några hem.
pappan: ja, det är så att vi inte tar med något hem, pernilla köper nytt istället...