28 feb. 2011

myskväll i stugan

Micke har fått utlopp för den lilla skogshuggaren i sig idag och sågat träd i stugan. Jag och Vera hängde med. kände på mig att det skulle närma sig middagsdags innan Micke var färdig, så jag slängde ner middagsmaten i en kasse och tog med mig. Så när Micke sågade, lagade jag och Vera middag. (Vera skötte mest diskandet och torkandet) Sen blev det middagsmys i stugan och Vera var helnöjd. hon känner sig nog hemma där efter att gått och skrotat där en hel helg med mormor när vi var i stockholm (de höll sig undan maginflensabaciller).

Nu är det dags för sänggång. Natti!

Filsbäcks egen "På Minuten"

Skulle slänga all den återvinning vi samlat på oss (närmare bestämt 4 papperskassar) på väg hem från lidköping igårkväll. den återvinningscentralen ligger lite avsides och den enda lampa som fanns blinkade i en-minutsintervaller. Så det var lite utmaning att sopsortera i mörker. Så, det var att sortera allt man kunde i en minut och sen invänta nästa minut och köra racet igen. Så, nu undrar jag Sita: Vad får man när man klarat den utmaningen??

Tack snälla Emelie för en supermysig eftermiddag igår. En riktig tjejeftermiddag med smink, fika, prat!

26 feb. 2011

lördagkväll

vi kompenserade den mindre roliga städningen med cheesecakebak. nu väntar vi på att Veras farmor och farfar ska komma, så de ska få smaka. men först blir det grekisk långpanna med fläskfilé. första gången jag gör det, så jag vet inte vad det smakar, men det luktar otroligt gott ända hit till övervåningen. nä. dags att duka och tända ljus.

ikväll blir det förstås melodifestivalen.

trevlig lördagkväll på er!

underbara helg!!

och just nu står det städning på schemat...och här sitter jag...kanske är ett bevis på min entusiasm. Men jag har börjat i alla fall...ska bara fortsätta...snart...

kanske skulle passa på att dammsuga nu när mäster-röjaren (barnet) är på optimera med sin pappa. för snart är alla leksaker och dvd-filmer som jag nu plockat in i backar och hyllor tillbaka på sin ordenarie plats. d.v.s. golvet.

men ibland är hon redigare än sin mamma. igår när vi var halvvägs ner i trappan stannade hon och ropade "täda, täda" och gick tillbaka upp och la duplobitarna i lådan igen. och sen har hon ju sin egen dammsugare, synd bara att det är så dåligt sug i den. den går hon runt med och sjunger "täda, täda, täda". 


24 feb. 2011

Blingo, blingo

har shoppat loss på Blingoparty ikväll. Gillar den här typen av shopping, när man i trevligt sällskap får shoppa i lugn och ro i hemmamiljö och dessutom får lite gott fika.
Strålande bra koncept.

lite farligt (för plånboken alltså) däremot att kryssa i rutor när man ska shoppa.
lätt att det blir bingo istället för blingo. men ibland är det svårt att låta bli, det fanns endel härliga vår och sommarkläder.

så, lite fattigare, men den lilla shoppinggalningen i mig är nöjd

23 feb. 2011

pippi på repeat

idag blev Vera hämtat av mormor och hennes kompis på förskolan. I väntan på mig åkte de till ICA, där fick hon köra minikundvagn och välja film. Ni kanske kan gissa vad det blev!?

PIPPI såklart!
(mormor tyckte Emil också, men den sorterade Vera ut)
så nu har hon en pippi-film hos mormor också.
det kan aldrig bli för mycket Pippi tycker Vera.

Så nu hojtade hon MER, MER när eftertexterna kom, och sträckte sig efter fjärrkontrollen. Så nu ser vi på Pippi. en. gång. till.

Kanske får bli ett besök på Astrid Lindgrens värld i sommar!? Någon som vet om tvååringar generellt skulle uppskatta det? Och Pippi-frälsta i synnerhet?

Nu ska vi snart äta pannkakor. Pappans. för mammans blir inte pannkakor, utan pannkakshögar. Men först ska jag ställa fram den fina tulpanbuketten jag fick idag på köksbordet. Det ger vårkänslor!

21 feb. 2011

vem uppfostrar vem??

Vi satt vid middagsbordet idag och Micke busade med Vera genom att göra lite ljud. Men det uppskattades inte av barnet utan hon spände ögonen i honom och sa "tuta" (sluta) 
och fortsatte äta.

Ord som avänds mycket av dottern nu är just "tuta", "NEJ" (mycket bestämt), "JA" (med stor entusiasm), "momo" (pekar mot örat och säger "momo", vilket innebär att det är mormor vi ska ringa. genast.) "ada" (bada). men helt i egen klass är "PIPPI".

Det ärså roligt nu när det bubblar nya ord varje dag. och hon blir så nöjd när vi förstår vad hon säger. Man ser att det finns så mycket tankar i det hon gör. Hon vet vad hon vill. Det är ett som är säkert!

20 feb. 2011

helg i stockholm

tillbaka efter en helg i storstan. Härligt att vara på minisemester, men också skönt att komma hem. Helgen har bestått av shopping, god mat, trevligt sällskap, 4D film på tekniskamuseet och härliga vyer över Gärdet.

Snart blir det tidig sänggång.

18 feb. 2011

varför är det så kallt att tanka??

ALLTID. det blåser alltid storm. är alltid minusgrader. och handen stelnar liksom runt handaget, så man får bända upp de stela fingrarna efter de 30 minuter som det tar att tanka. (eller var det 3).

17 feb. 2011

GOD MORGON

jag och Vera önskar er en god morgon (lite sent för det kanske) snarare en härlig förmiddag. Vi är hemma och inte gör så mycket alls. Jag ska ringa och försöka få tillbaka lite pengar för inställd föreställning i Stockholm. Never ending story.

16 feb. 2011

vi har varit på turné...

jag och Vera kör lite turnévecka när vi är lediga. Vi var och fikade hos Veras fadder och min goda vän i Lidköping på förmiddagen. Sen gick turnébussen (d.v.s. Saaben med lysande bensinlampa och icke fungerande bensinkort. living on the edge people. living on the edge.) vidare mot falköping. Där hämtade vi upp mamma och åkte till morfar och åt hamburgerlunch. I falköping fick vi också årets första semla till kaffet. den satt fint!

Nu sover Vera som en stock och jag ska ta en kvällsmacka.

Natti

15 feb. 2011

nä, men man kanske skulle skriva en lista...

när jag och Micke planerar för något, vad som helst, ett inköp, resa, husprojekt, ja, ni vet. så får jag helt plötsligt något stirrigt i blicken och börjar rota i skåp och lådor. Micke konstaterar. det är dags att skriva lista. och jag tror inte jag är ensam om detta. det bara MÅSTE göras. för min intre husfrids skull. MÅSTE. Sen är det inte alltid listan används i en andrahand, men den finns där. på papper. ordning och reda.

så. jag och Vera har lov. Vera sover middag. och jag skriver lista. denna gång är det MÅNGA listor som ska göras.
*Vill-shoppa-i-stockholmslista
*packa-till-stockholmslista
*packa-till-Vera-till-mormor-och-arnelista
*köpa-INNAN-stockholmsresalista

ja, ni ser ju. lista för listor man måste skriva. illa. men NÖDVÄNDIGT.

14 feb. 2011

en mamma (jag) ställer sig frågan:

varför lägga pengar på leksaker till barnet?
för det bästa som finns är tydligen en kompis och ett tomt rum.
där man kan springa obehindrat.
och ekar högt när man skriker.

13 feb. 2011

när familjen Bergman ska äta glass....

börjar det med att pappan äter upp sin glass i ett enda naffs...sen blir barnet mer intresserad av mammans glass och lämnar sin glass till pappan. barnet äter sedan mammans glass. men delar gärna med sig en tugga eller två till mamman. generöst. mycket generöst.

varenda gång.
och mamman undrar: är det pappan som ligger bakom detta??

bilder från dagen





på bättringsvägen...

efter att förkylningen och febern tagit sig igenom hela familjen är vi nu på bättringsvägen. Micke och Vera ligger lite längre fram på den vägen, eftersom det började med dem.
Så. färdigpratat om snor.

och mycket mer hade jag inte att skriva om. eftersom mitt liv de senaste dagarna bara har handlat om snor. så jag återkommer när jag har fått lite annat att skriva om. än snor.

8 feb. 2011

fortfarande sjukstuga...

....och jag började med att fylla i min e-postadress i titelrutan för inlägget. (Jag har också åkt på förkylning och feber, och tydligen innebär det också tillfälliga sinnesförvirringar, eller det kanske inte är något nytt i och för sig) men nu vilar fam. Bergman ikapp.

5 feb. 2011

sjukstuga

Micke har feber och Vera hade feber inatt.
Micke vilar i soffan och jag och Vera diggar till "små grodorna" och "lilla snigen" och andra klassiker. Mycket mer gör vi inte här hemma idag.

men ikväll blir det schlager förstås!

3 feb. 2011

"jourdagis"

en av mina kära vänner fick agera jourdagis i morse när det körde ihop sig i vår tillvaro. Jag öppnade på jobbet och Micke skulle till Stockholm innan kl. sex. Ibland är inte vår planering den bästa. MEN. vad tacksamma vi är att vi har människor i vår närhet som kan hjälpa oss. Vera var lite frågande, men helnöjd med lösningen. Och som man säger. "när man behöver hjälp så står den ibland i farstun" Eller hur var det nu??? 

2 feb. 2011

rättviseprincipen enligt en snart tvååring

Vera vet att det ibland finns glass i frysen. och så var fallet idag.
och idag tyckte jag att vi kunde ha lite onsdagsmys, så då kan det ätas glass.
jag tänkte att det räckte att dottern fick eftersom jag försöker att inte fika på veckorna (som i och för sig går sådär, men bättre än när jag var hemma-mamma) men när dottern såg att inte mamman hade någon glass gick hon och öppna frysen och knackade på luckan där glassen är. jag drog ut lådan och dottern fiskade upp en glass och gav den till mig. och då kan man ju bara inte säga nej. Så nu myser vi under filten och varsin glass i magen. rätt ska va rätt liksom!

1 feb. 2011

till er som väntat med spänning(?):

Nu är det klart.
Från och med måndag nästa vecka kommer jag vara helt tjänstledig från förskolan och jobba endast i skolan. Ny tid. Nya utmaningar. Spännande!