30 nov. 2010

trotsålder?

När jag och Vera har sovmorgon tänker jag mig att vi sover lite längre än vanligt, duschar och gör oss i ording och har låååång tid på oss och äter en frukost i lugn och ro med tända ljus och glatt barn.

man kan säga att dagens morgon precis sådan tvärtom.

Vera vaknade 6.00. PIP. (minst en timme tidigare än vanligt när hon får sova ut)
Fixa iordning sig. När? (Fick jag på mig lite mascara i alla fall? Ingen vet)
Fukosten. Vi kan säga: bestämd dotter VS bestämd mamma. (Svårt att utse vinnare, men frukosten var allt annat än lugn.)

så tji fick jag för höga ambitioner, nästa gång ska jag förvänta mig det sistnämda så kanske det kan bli tvärtom. Det skadar ju inte att försöka.

-18

- 18 grader på väg hem från jobbet ikväll.
Världen glittrar.
Det är vacket, men oskönt.

29 nov. 2010

Läggdags

Uppstigning 04.45 .PIP. (ok, snosade en gång. max...)
Gör att jag snart ska krypa ner i sängen i skaplig tid. Imorgon är det sovmorgon. Härligt!

Vi har haft heleftermiddag med goa vänner. Mycket trevligt.
Fika. Lek. Mat och prat.
Som på mamma-ledig-tiden.
Härligt att få tillbaka lite av den känslan ibland.
Veckorna rusar annars bara på och man hinner inte stanna upp och bara va.  

Vi har vart på gränsen till in/ut-snöade i helgen. Men tack vara vår goa granne har vi nu plogad väg. Stackarn har redan fått vart här flera gånger i år. Och det är inte ens november. Ska det fortsätta så här tro?? Återsår att se.

26 nov. 2010

TIPS

beställde nappar från Namnnappen med eget tryck.
Perfekt för dagis och en tjej som inte gärna släpper sina nappar.

20 nov. 2010

snubblande nära succé....

skruvar ihop en IKEA-byrå just nu...sitter och skruvar ihop sista lådan och vad upptäcker jag...jo. sidorna är likadana vilket gör att skruvhålen på den ena hamnar upp och ner och hit och dit. TYPISKT! nu är frågan...krångla med IKEA eller hemma-fixa egna hål och hyvla lite...

Uppdatering: tur att man har en händig man med gott tålamod som fixade lite, skruvade lite och nu sitter lådan på plats. tråkigt men orkar inte med allt krångel innan man får en ny låda. det som inte syns finns inte. så det så.

17 nov. 2010

tänt var det här!

ja, efter en mycket god investering av solfångare har vi inte behövt börja elda förän sent på hösten. Men nu är det dags att få fart på den gamla pannan och elda igen. Visst är det en del jobb (ja, inte för mig ska jag väl erkänna, men för Micke blir det endel bärande) Men nu har jag tänt första pannan för hösten och det är något speciellt. Det blir en härlig värme i huset. Och det blir ju lite skönare värme när man får jobba lite för den själv. (Om man inte är lite disträ som jag kan vara och glömmer att man eldar och får göra om allt när man allt för sent kommer på det och elden har brunnit ut...) tur att jag har en man som det är lite mer ordning på i det fallet...

På begäran kommer här också en bild på kattungarna. Ser mest ut som små hårbollar, men söta sådana. Öppnade ögonen för några dagar sedan. Vera är nyfiken på dem, men håller sig oftast(!) på behörigt avstånd. Hon sätter sig på huk och ropar "Hej, hej" och katterna piper lite oroligt till svar.

5 nov. 2010

lycka

Vera var så glad att träffa sin pappa efter 4 dagar att hon busat och härjat så hon somande som en stock 18.00. pip. Men UNDERBART att se lyckan i ögonen när hon fick se sin pappa. ALLT har vart pappa de senaste dagarna (förutom några saker som är Mamma Mu och Ramla ner) såhon har nog längat!

Micke har vart och jobbat i Örebro och jag och Vera har varit på turné i Falköping några dagar. Vi har haft ett skönt höstlov! Skönt att få ett bryt så här på hösten och passa på att träffa nära och kära.  

Just det. Det låg 5 kattungar i handfatet på toaletten när jag och Vera kom hem. Så om någon är sugen på en kattunge lagom till jul ("årets julklapp" har jag hört...eller??...) Så är det bara att säga till.

4 nov. 2010

dagens "Vera kan själv"

Vera omorganiserar här hemma: Allt i en pappkasse. Dvs. pappas datorskivor, gamla kort, dvd skivor, till och med nappen åkte ner i kassen. Varför krångla till det?

Vera kan alldeles själv. Så det så!